Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kolozsvári Káposzta

2009.11.02

KAKKUK.ro nevü laprol

Kép

 

 

Kolozsvári Káposzta három féle képen

 
Image1.Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 0,5 kg disznóhús, 1 fej hagyma, 150 g rizs, só, borsó ízlés szerint, 0,5 l tejföl.
A savanyú káposztát vékony csíkokra vágjuk, a rizst megpároljuk. Eközben a darált húst és a vágott hagymát hozzáadjuk a rizshez. Sózzuk, borsozzuk, majd egy tálba rétegesen elhelyezzük, egy sor savanyú káposzta, egy sor rizses hús. A tetejét tejföllel leöntjük és pirosra sütjük.

2.Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 0,5 kg marhahús pörköltnek, 1 fej hagyma, 150 g rizs, só, bors ízlés szerint és 0,5 l tejföl.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a marhahúsból pörköltet készítünk. Eközben a rizst megpároljuk. Rétegesen helyezzük egy tálba, egy sor káposzta rá a pörkölt majd erre a párolt rizs, mindezt tejföllel nyakon öntjük és szép pirosra megsütjük.

3. Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, egy szál füstölt kolbász, 0,5 kg disznóhús, 150 g rizs, 0,5 l tejföl, só, bors, kakukkfű, babérlevél valamint egy fej hagyma.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a rizst megpároljuk, a disznóhúst összedaráljuk, a kolbászt pedig karikákra vágjuk. Ugyan úgy mint az első kettőnél rétegezve helyezzük el a hozzávalókat Egy sor káposzta, rá kerül a rizs, a darált hús, babérlevél, tejföl, erre jön rá a kolbász.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.