Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött paprika

2009.11.02

Konyhamester nevü laprol

 

Kép

 

Töltött paprika

Hozzávalók (4 személyre):
8 zöldpaprika
10 dkg paradicsompüré
40 dkg darált hús
8 dkg félig főtt rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
3 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
zellerlevél
1 kávéskanál pirospaprika
bors

A paprikákat csumázd ki, kapard ki az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon (lassú tűzön, fedő alatt) fonnyaszd meg és hagyd kihűlni. A darált húsba keverd bele a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és sózd, borsozd. A jól eldolgozott masszát töltsd a paprikákba. (Ha nagyon szorosan tömöd, főzés közben a megdagadó rizs felrepeszti a paprikát.) A paradicsompüréhez adj egy liter vizet, sót, a zellerlevelet, majd forrald fel, s ebben a lében - lassú tűzön, fedő alatt - főzd puhára a megtöltött paprikákat. Közben a lisztből és az olajból készíts világos rántást. A kész gombócokat emeld ki, a paradicsomlét sűrítsd a rántással, majd tíz perc forralás után tedd vissza a gombócokat. A tálalás előtt még egyszer forrald össze jól az egészet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.